Besøkadresse: Lundegeilen 16 , Ganddal, Sandnes

(+47) 97 69 77 87 post@perspektivveiledning.no

Personvernerklæring

På denne siden kan du lese om hvordan Perspektiv Veiledning AS behandler personopplysninger. Det er eier og daglig leder Inger Cecilie Rise som er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene.

Når du bruker nettsiden til Perspektiv Veiledning AS så legger du igjen dataspor, og sender eventuelt inn informasjon om deg selv. Les gjennom informasjonen nedenfor for å forstå hvordan disse dataene brukes av Perspektiv Veiledning AS, og hvorfor disse samles inn.

Hvorfor skrive en personvernerklæring?

Norske aktører er pålagt å informere om slik bruk gjennom Lov om elektronisk kommunikasjon, i den såkalte «cookieparagrafen»:
2-7 b Bruk av informasjonskapsler/cookies

Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger;

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett
2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.

Hva er en informasjonskapsel/ «cookie»?

Dette er en tekstfil som lagres i nettleseren din når du besøker en nettside. Tekstfilen kan ikke identifisere en person på individnivå. Dette betyr at det ikke er mulig å spore din personlige trafikk, samt hva du har gjort inne på nettstedet.

 

Hvilke verktøy brukes på nettsiden perspektivveiledning.no?

Perspektivveiledning.no benytter seg av informasjonskapsler og følgende verktøy på nettsiden sin:

• Google Analytics
• Facebook Pixel

Verktøyene nevnt over samler informasjon om hvordan besøkende bruker alle sidene under nettadressen perspektivveiledning.no. Formålet med innsamlet informasjon er å få en oversikt over trafikken på siden, samt på bakgrunn av informasjonen stadig kunne forbedre innholdet på nettsiden.

Hvilken informasjon blir samlet inn på nettsiden perspektivveiledning.no?

Følgende data blir samlet inn på nettsiden;

Informasjon om trafikk og oppførsel på nettsiden perspektivveiledning.no.

Navn og e-postadresser til personer som ved eget initiativ melder seg på Perspektiv Veiledning sine nyhetsbrev. Innsamlet informasjonen sendes til e-postleverandøren Mailchimp, som behandler data i tråd med personvernloven. Det gjøres oppmerksom på at personene har mulighet til å melde seg av nyhetsbrevet når som helst, og alle opplysninger om personen vil dermed bli slettet. Avmeldingen kan skje ved å klikke på «unsubscribe» som står nederst på nyhetsbrevet, eller ved å sende en e- post til post@perspektivveiledning.no.

Informasjonen som blir gitt i kommentarskjemaet, i tillegg til IP-adressen og nettleserversjonen blir lagret dersom du legger igjen en kommentar på nettstedet. Formålet med lagringen er å unngå useriøse kommentarer i kommentarfeltet. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Det gjøres oppmerksom på at besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Hva skjer med data som er samlet inn på nettsiden til perspektivveiledning.no?

Innsamlet informasjon blir ikke delt med andre aktører, og vi gjør deg oppmerksom på at du kan klage til Datatilsynet dersom du vurderer at behandlingen av din personlige data ikke blir håndtert i tråd med gjeldende regelverk.

Vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Vi gjøre deg videre oppmerksom på følgende dersom du velger å legge igjen en kommentar på nettstedet, så blir denne kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. I denne forbindelse, der du har lagt igjen kommentarer på nettstedet, så kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Skru av eller slette informasjonskapsler – kan du dette?

Vi gjøre deg oppmerksom på at du selv kan skru av bruk av informasjonskapsler i nettleseren din, og/eller slette dem. Fremgangsmåte varierer etter hvilken type nettleser du benytter deg av.

Hva samtykker du til når du benytter deg av nettsiden til Perspektiv Veiledning AS?

Ved å være inne på nettsiden til Perspektiv Veiledning AS samtykker du i at informasjonskapsler benyttes på siden.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet til Perspektiv Veiledning AS samtykker du i at vi kan oppbevare informasjonen du sender inn (f.eks.  e-postadresse og navn), til å sende deg nyhetsbrev fra Perspektiv Veiledning.

Ved å legge igjen en kommentar nettsiden til Perspektiv Veiledning AS samtykker du til at informasjonen som ved eget initiativ blir gitt i kommentarskjemaet, samt IP-adressen og nettleserversjonen blir lagret, i tillegg til at selve kommentaren og informasjon om kommentaren blir lagret på ubestemt tid.

 

Har du spørsmål knyttet til innsamling av data fra nettsiden til Perspektiv Veiledning AS, samt behandling av personopplysninger og personvern, ta kontakt med eier og daglig leder Inger Cecilie Rise på følgende e-post: post@perspektivveiledning.no